Drogi użytkowniku! Witaj na forum dyskusyjnym portalu Vrinda.Net.pl – miejscu dla polskiej społeczności wielbicieli oraz osób zainteresowanych świadomością Kryszny. Portal stawia sobie za cel prezentację filozofii Vaisnava oraz prawd o otaczającym nas świecie, zgodnie z naukami A.C. Bhaktivedanty Swamiego Śrila Prabhupada. Prosimy uszanuj ten fakt, biorąc udział w dykusjach lub publikując własne materiały.

Forum dyskusyjne portalu Vrinda.Net.pl
Hare Kryszna, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
06 Wrzesień 2010, 12:25:37

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Bhagavad-gita 9.34:
"Zawsze myśl o Mnie, zostań Moim wielbicielem, składaj Mi pokłony i oddawaj cześć. Jeśli będziesz całkowicie pogrążony we Mnie, z pewnością przyjdziesz do Mnie."
127686 wiadomości w 7440 wątkach, wysłane przez 1075 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Dhrsta
* Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
+  Forum dyskusyjne portalu Vrinda.Net.pl
|-+  Fora publiczne
| |-+  Muzyka (Moderatorzy: Marisha, mad)
| | |-+  PRZYSTANEK WOODSTOCK 2010 :)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: 1 2 3 [4] 5 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: PRZYSTANEK WOODSTOCK 2010 :)  (Przeczytany 2377 razy)
Pavana-caitanya das

Łaska Bhaktów: 433

« Odpowiedz #45 : 29 Lipiec 2010, 11:23:28 »

Niesty chyba wiadomo dla kazdego mimo ze bhaktwie nie lubia takich slowa jak "energia" ze jest na wodscku rozna eneragia.Uśmiech No sory za te slowao.
Tam gdzie jest rozlozna Pokojowa Wiska Kryszna i setki bhaktowa intonuja, harinamy, prasadam itp jest zupenia inna eneria niz w reszcie Wodscku. A im blizej budek z piewem tym inaczej:) Mysle ze nie tak latwo jest w 5 osob zminic energie w takim miejscu i to jest trudne.

Zapewne wiec beda rozlozni gdzies nie opodal bhaktow, tak popsrtu by byc blizej tej lepszej energii. Na ile to bedzie blisko zalezec wlasnie bedzie czy bedzie konflikt czy nie. Np; co Roku Misja Caitani rozlada sie tak niepodal bhaktow z 500 metrow od PWK. Z jeden strony kozystaja ze spokoju z drugiej jednak sa oddzilni i docieraja tez do innych ludzi. Mysle ze nie bylo nigdy zadnego prablemu w relacjiach.

Wiec zalezy czy bracia Duchwi pojda na tym jakby wzraem czy za innym. Zupenie daleko bylo by im napewno trudno, a skaoleii jesli si epokusza o dzialnie na teranie PWK, np; tam gdzie sie spozywa prasadam to moze budzic konfikty. Wiec zobaczymy.

Wlasciwei tym bardziej gdyby potem np; wchdzili na Vrinde i np; nazekali na ISckon ze to i samto;)  Miejmy nadzije bedzie dobrze i dotra poprstu do innych osob, a dla Indradumny maharadza podzikuja za ulatwienia poprastu.

Bog sam o sobie:"Ja jestem Duszą Najwyższą przebywającą w sercach wszystkich stworzeń. Ja jestem, o Arjuno, początkiem, środkiem i końcem wszystkich istot." cytat z BG.10.20
wancha kalpa tarubjascza kripaja ewa cza patitavan pavanebjo vaisznawebjo namo n
mad
Moderator

Łaska Bhaktów: 909

« Odpowiedz #46 : 29 Lipiec 2010, 11:31:50 »

Ja myślę, że moi bracia duchowi będą gośćmi Przystanku Woodstock a nie Pokojowej Wioski Kryszny. Będą nauczać i rozprowadzać książki poza Wioską. Książki Śrila Narayana Maharaja są całkowicie kompatybilne z książkami Śrila Prabhupada. Mam nadzieję, że dzięki dojrzałości bhaktów obędzie się bez konfliktów.
Pionierstwo Indradyumny Maharaja jest niekwestionowane. Jego sposób działania jest kopiowany przez innych. Naśladowanie dobrego przykładu jest dobrą rzeczą.
Mam nadzieję, że nie będzie zakłóceń w trakcie nauczania i że Kryszna będzie zadowolony. Uśmiech

Sadhu, sadhu!:)

Nie chcę wyjść na jakiegoś betona. Mój post wynikał z doświadczenia (np. z dyskusji na harinam.pl, gdzie pomimo, że lokalni bhaktowie chcieli zachować swój własny klimat, wiele osób z sangi NM tego nie szanowało), tak, że nie była to po prostu gołosłowna obawa. Tak jak Braja, aż mi serce staje z przerażenia, jak sobie pomyślę o szamoczących się na Woodstocku bhaktach.

Osobiście będę szukał wszelkiej maści wielbicieli, jak zwykle zresztą.

Za godzinę wyjazd!!!  Bardzo Szczęśliwy
Nava-yauvana

Łaska Bhaktów: 78

« Odpowiedz #47 : 29 Lipiec 2010, 12:55:43 »

Ja myślę, że moi bracia duchowi będą gośćmi Przystanku Woodstock a nie Pokojowej Wioski Kryszny. Będą nauczać i rozprowadzać książki poza Wioską. Książki Śrila Narayana Maharaja są całkowicie kompatybilne z książkami Śrila Prabhupada. Mam nadzieję, że dzięki dojrzałości bhaktów obędzie się bez konfliktów.
Pionierstwo Indradyumny Maharaja jest niekwestionowane. Jego sposób działania jest kopiowany przez innych. Naśladowanie dobrego przykładu jest dobrą rzeczą.
Mam nadzieję, że nie będzie zakłóceń w trakcie nauczania i że Kryszna będzie zadowolony. Uśmiech

Sadhu, sadhu!:)

Nie chcę wyjść na jakiegoś betona. Mój post wynikał z doświadczenia (np. z dyskusji na harinam.pl, gdzie pomimo, że lokalni bhaktowie chcieli zachować swój własny klimat, wiele osób z sangi NM tego nie szanowało), tak, że nie była to po prostu gołosłowna obawa. Tak jak Braja, aż mi serce staje z przerażenia, jak sobie pomyślę o szamoczących się na Woodstocku bhaktach.

Osobiście będę szukał wszelkiej maści wielbicieli, jak zwykle zresztą.

Za godzinę wyjazd!!!  Bardzo Szczęśliwy

Na pewno wszystko będzie dobrze i wszyscy razem będą nauczać o Krysznie  Uśmiech Uśmiech

Za godzinę wyjazd do Krakowa na spotkanie z Tripurarim Maharajem Bardzo Szczęśliwy

Nava-yauvana

Łaska Bhaktów: 78

« Odpowiedz #48 : 29 Lipiec 2010, 13:04:11 »

Niesty chyba wiadomo dla kazdego mimo ze bhaktwie nie lubia takich slowa jak "energia" ze jest na wodscku rozna eneragia.Uśmiech No sory za te slowao.
Tam gdzie jest rozlozna Pokojowa Wiska Kryszna i setki bhaktowa intonuja, harinamy, prasadam itp jest zupenia inna eneria niz w reszcie Wodscku. A im blizej budek z piewem tym inaczej:) Mysle ze nie tak latwo jest w 5 osob zminic energie w takim miejscu i to jest trudne.

Zapewne wiec beda rozlozni gdzies nie opodal bhaktow, tak popsrtu by byc blizej tej lepszej energii. Na ile to bedzie blisko zalezec wlasnie bedzie czy bedzie konflikt czy nie. Np; co Roku Misja Caitani rozlada sie tak niepodal bhaktow z 500 metrow od PWK. Z jeden strony kozystaja ze spokoju z drugiej jednak sa oddzilni i docieraja tez do innych ludzi. Mysle ze nie bylo nigdy zadnego prablemu w relacjiach.

Wiec zalezy czy bracia Duchwi pojda na tym jakby wzraem czy za innym. Zupenie daleko bylo by im napewno trudno, a skaoleii jesli si epokusza o dzialnie na teranie PWK, np; tam gdzie sie spozywa prasadam to moze budzic konfikty. Wiec zobaczymy.

Wlasciwei tym bardziej gdyby potem np; wchdzili na Vrinde i np; nazekali na ISckon ze to i samto;)  Miejmy nadzije bedzie dobrze i dotra poprstu do innych osob, a dla Indradumny maharadza podzikuja za ulatwienia poprastu.

Jak zwykle tryskasz optymizmem Prabhu  Śmiech
Można zawsze na Ciebie liczyć.

Zastanawiam się co Cię skłania do takiego dobrego nastroju?
Masz nadzieję na małą zadymkę w środku lata, czy co?

Nie rozumiem Cię Smutny
Marisha
Moderator

Łaska Bhaktów: 841

« Odpowiedz #49 : 31 Lipiec 2010, 13:08:34 »

Troche fotek z Wioski Kryszny na stronie wosp: http://www.wosp.org.pl/woodstock/galeria/467_pokojowa_wioska_kryshny.html

Nie wiem czy zrobiłam się marudna, czy tylko mi się wydaję ale mam wrażenie, że na oficjalnych stronach woodstocku, jest coraz mniej pisane o Wiosce Kryszny, w zamian za to, coraz więcej pisze się o Przystanku Jezus. Kiedyś było więcej zdjęc/relacji a teraz tylko krótkie wzmianki. Być może jest jakiś nacisk na Owsiaka w tej kwestii ... ? A być może ja zaczynam zrzędzić  Puszcza Oczko

No i czekamy na relacje z woodstocku !!  Bardzo Szczęśliwy Mad, licze na Ciebie Puszcza Oczko

Bolito

Łaska Bhaktów: 138

« Odpowiedz #50 : 31 Lipiec 2010, 21:21:20 »

Jak co roku o tej porze tkwię przed TV (do bólu głowy), ogladam wszelkie programy informacyjne, żeby zobaczyć, jak pokazują imprezę i bhaktów na niej. Jak na razie marnie. Wczoraj w Panoramie (TVP2) i Informacjach (Polsat) były migawki z Ratha-Yatry i wydawania prasadam, wmontowane w reportaż z PW. Na TVP1 nie było absolutnie nic o festiwalu (poza jednozdaniową wzmianką w Teleexpresie). Chyba obrazili się na Jurka, jak publicznie wytknął im, że nie chcieli poprzeć zbiórki na sprzęt przeciwpowodziowy w lipcu i jeszcze publicznie oznajmił, że nie będzie płacił abonamentu. Prasa też interesuje się dość umiarkowanie. Krótkie wzmianki o bhaktach były tylko w artykułach Gazety Wyborczej, tam też były 2 zdjęcia z Ratha-Yatry. Może w poniedzialkowych wydaniach cos napiszą.

Bolito
Marisha
Moderator

« Odpowiedz #51 : 31 Lipiec 2010, 21:55:46 »

Mi bardziej chodziło o Owsiaka, i jego oficjalna strone wośp. Zdaje się, że kiedyś była nawet na tej stronie zakładka i odnosnik do PWK, teraz tam ani słowa nie ma, tak jakby nas nie było. Albo ja ślepa jestem, też tak może być. A może poprostu fakt, że bhaktowie są na tej imprezie jest taki oczywisty że nie trzeba pisać  Puszcza Oczko

mad
Moderator

Łaska Bhaktów: 909

« Odpowiedz #52 : 01 Sierpień 2010, 09:17:44 »

A my już z powrotem. Jakoś tym razem nie zaiskrzyło i zwinęliśmy się wcześniej.

Szukałem stoiska uczniów NM i nie znalazłem. Bhaktowie! Ja tylko żartowałem! Trzeba było przyjeżdżać Puszcza Oczko
Kula-pavana
Administrator

Łaska Bhaktów: 1280

« Odpowiedz #53 : 01 Sierpień 2010, 16:27:45 »

Mi bardziej chodziło o Owsiaka, i jego oficjalna strone wośp. Zdaje się, że kiedyś była nawet na tej stronie zakładka i odnosnik do PWK, teraz tam ani słowa nie ma, tak jakby nas nie było. Albo ja ślepa jestem, też tak może być. A może poprostu fakt, że bhaktowie są na tej imprezie jest taki oczywisty że nie trzeba pisać  Puszcza Oczko
Moze po prostu nie chce kluc w oczy tych 'klechobojnych'  Aniołek

sarvatma-snapanam param vijayate sri-krsna-sankirtanam - Niech ci, ktorych jazn pograzona jest w transcendencji, spiewaja razem swiete imiona Kryszny - Pan Caitanya
Arjuna

Łaska Bhaktów: 610

Nie jestem tym profilem :)

« Odpowiedz #54 : 01 Sierpień 2010, 20:21:47 »

Szukałem stoiska uczniów NM i nie znalazłem. Bhaktowie! Ja tylko żartowałem! Trzeba było przyjeżdżać Puszcza Oczko

a ja znalazłem Puszcza Oczko

.:rakhe Krsna mare ke mare Krsna rakhe ke:.
Marisha
Moderator

« Odpowiedz #55 : 01 Sierpień 2010, 20:30:47 »

Nie no chłopacy.... co tak skąpicie w relacjach  Hę? Gadaj zdrów Puszcza Oczko

Kula-pavana
Administrator

Łaska Bhaktów: 1280

« Odpowiedz #56 : 02 Sierpień 2010, 00:35:41 »

Nie no chłopacy.... co tak skąpicie w relacjach  Hę? Gadaj zdrów Puszcza Oczko
No wlasnie... szkoda ze minusow juz nie mozna dawac...  Zły
 Puszcza Oczko

sarvatma-snapanam param vijayate sri-krsna-sankirtanam - Niech ci, ktorych jazn pograzona jest w transcendencji, spiewaja razem swiete imiona Kryszny - Pan Caitanya
Jamajka

Łaska Bhaktów: 29

natty girl

« Odpowiedz #57 : 02 Sierpień 2010, 09:30:59 »

a ja znalazłem Puszcza Oczko

Ja też znalazłam.

I will take me over hills and the valleys
I will find me a place, I'll be free
wesol

Łaska Bhaktów: 91

po co ja tu, po co ja światu?

« Odpowiedz #58 : 02 Sierpień 2010, 13:01:23 »

woodstock swietna impreza jak zawsze. szukalem Cie Marisha ale niestety ciezko bylo mmi znalezc Trisame bo ciagle albo w pytaniach i odpowiedziach albo jezdzxil wozem i tak wyszlo ze nie spotkalem nikogo z vrindy, tylko pogadalem chwile ze smalcem ktory tez byl zabiegany jak co roku. ale po 3 dniach bylem juz tak zmeczony tym calym kurzem ze zebralismy ekipe i wczoraj wrocilismy do lobza. dziekuje bhaktowie za wspaniala atmosfere, pyyyyszne prasadam ( ktore jadlem na potęge ze 4 razy dziennie ) i oczywiscie wspaniale koncerty. Hare KRyszna teraz do zobaczenia nad morzem Puszcza Oczko

jay jay Śri Krsna Caitanya !
madhumangal das

Łaska Bhaktów: 196

« Odpowiedz #59 : 02 Sierpień 2010, 14:09:13 »

Bardzo Szczęśliwy..akurat wróciłem i MUUUSZEĘĘĘĘ sie wyspać..a po wstaniu i godzinnej kapieli w wannie opiszę co i jak Uśmiech Madhavendro-wkurzyłem się,że nie spotkalismy się-a miałem ochote w końcu z Toba pogadać..
...było super-tak na początek Bardzo Szczęśliwy
Strony: 1 2 3 [4] 5 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Forum dyskusyjne portalu Vrinda.Net.pl © 1999-2007
SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC