Drogi użytkowniku! Witaj na forum dyskusyjnym portalu Vrinda.Net.pl – miejscu dla polskiej społeczności wielbicieli oraz osób zainteresowanych świadomością Kryszny. Portal stawia sobie za cel prezentację filozofii Vaisnava oraz prawd o otaczającym nas świecie, zgodnie z naukami A.C. Bhaktivedanty Swamiego Śrila Prabhupada. Prosimy uszanuj ten fakt, biorąc udział w dykusjach lub publikując własne materiały.

Forum dyskusyjne portalu Vrinda.Net.pl
Hare Kryszna, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
06 Wrzesień 2010, 12:21:45

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Bhagavad-gita 9.34:
"Zawsze myśl o Mnie, zostań Moim wielbicielem, składaj Mi pokłony i oddawaj cześć. Jeśli będziesz całkowicie pogrążony we Mnie, z pewnością przyjdziesz do Mnie."
127686 wiadomości w 7440 wątkach, wysłane przez 1075 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Dhrsta
* Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
+  Forum dyskusyjne portalu Vrinda.Net.pl
|-+  Fora publiczne
| |-+  Ogłoszenia (Moderatorzy: Arjuna, mad, Asikunda)
| | |-+  1,5 roczna kotka i kotki szukają domu
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: 1 [2] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: 1,5 roczna kotka i kotki szukają domu  (Przeczytany 416 razy)
Kula-pavana
Administrator

Łaska Bhaktów: 1280

« Odpowiedz #15 : 18 Czerwiec 2010, 12:52:16 »

Może jak kiedyś będę miał dom, to zaopiekuję się większą ilością. Wiem że narażam się na bycie kotem w przyszłym życiu, ale nic na to nie poradzę, że mam do nich taką słabość Puszcza Oczko
Urodzic sie kotem w domu czystego waisznawy to wspaniala przyszlosc!  Bardzo Szczęśliwy

sarvatma-snapanam param vijayate sri-krsna-sankirtanam - Niech ci, ktorych jazn pograzona jest w transcendencji, spiewaja razem swiete imiona Kryszny - Pan Caitanya
Hotori

Łaska Bhaktów: 9

Bóg jest Miłością

« Odpowiedz #16 : 29 Lipiec 2010, 16:40:41 »

Miejmy nadzieję, że nie są to powikłania po kocim katarze. Jeśli tak, to oko pozostanie z bielmem, kotka w zasadzie nie będzie na nie widziała. Mam identyczny przypadek w domu, czarny kot (przygarnięty dachowiec) i to samo oko. Niestety jedyne co dało się zrobić to zaleczenie maściami, żeby to oko nie ropiało, babrało itp. Natomiast uszkodzeniu ulega zdaje się rogówka i siatkówka i kotek widzi jak przez zaparowaną szybę.

Gdyby nie posiadanie dwójki, przyjąłbym jeszcze jednego. Ale w bloku to za dużo. Może jak kiedyś będę miał dom, to zaopiekuję się większą ilością. Wiem że narażam się na bycie kotem w przyszłym życiu, ale nic na to nie poradzę, że mam do nich taką słabość Puszcza Oczko

Powinna mieć, ale nie ma. Weterynarz był zdziwiony, ale widocznie tak silna kotka jest, że wciąż widzi. Koleżanki miały robić badania, czy przypadkiem to nie jest wirus i czy da się leczyć.
Kotka wciąż szuka nowego właściciela, który będzie ją kochał i dobrze odżywiał.

Bracia mniejsi
Wszystkie stworzenia ziemi
czują, jak my.
pragną szczęścia, jak my.
kochają, cierpią i umierają jak my.
A więc są one nam równowartościowymi
dziełami Wszechmogącego Stwórcy
św.F
Strony: 1 [2] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Forum dyskusyjne portalu Vrinda.Net.pl © 1999-2007
SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC